En Wordpress-byrå i Göteborg!

Mobilanpassad & responsiv webbdesign

Det vanligaste vi gör när vi försöker få en så bra mobil upplevelse som möjligt är att vi bygger webbsidan på ett bra ramverk för detta. Det finns flera olika ramverk och vi har erfarenhet i de flesta. Värt att nämna är vårt favoritramverk UIkit från tyska YOOtheme. Genom att bygga på ett ramverk (och om man gör det rätt) så får man en helt responsiv design som anpassar sig dynamiskt efter hur bred webbläsaren är. Detta betyder att den anpassar sig efter hur du håller din smartphone eller surfplatta. Stående eller liggande ger olika bredd och direkt anpassar sig webbsidan för att nyttja hela bredden.

Välgjorda responsiva webbsidor

Med en mobilanpassad webbsida ser du till att det är snyggt och enkelt att navigera mellan sidorna på en mobiltelefon. Det är också viktigt att anpassa kontaktformulär och länka telefonnummer för att underlätt ännu mer för besökare som använder smartphones.

Det finns två sätt att lösa användarvänligheten i en smartphone; repsonsiv design eller mobilanpassad design. I en responsiv mall så justerar sig innehållet helt automatiskt efter bredden på webbläsaren. T ex blir 3 kolumner – 1 kolumn. Vid en så kallad mobilanpassad mall så byggs en helt egen fristående design till just smartphones (och äldre surfplattor). Innehållet är fortfarande hämtat direkt från databasen men en annan layout och meny laddas in när webbsidan känner att det är en mobilenhet som används av besökaren.

Olika ramverk

Våra mobilanpassade webbsidor bygger på det senaste ramverken som gör att hela er webbsida känns som en ”app”. Ramverken uppdateras kontinuerligt och förbättringar görs hela tiden vilket gör att er mobilanpassning förbättras och blir snabbare allt eftersom utveckligen fortsätter.

Bootstrap och WordPress

Bootstrap

Bootstrap är tveklöst det mest använda ramverket. Joomlas backend bygger på det. Utvecklades av Twitter för att användas på deras webb och i deras backend. http://getbootstrap.com/

UIkit och WordPress

UIkit

Ett av våra favorit ramverk då det är extremt snabbt att utveckla med. Många av våra projekt har gjorts i detta ramverk. https://getuikit.com/

Materialize och WordPress

Materialize

Med mycket erfarenhet i användargränssnitt har teamet bakom Materialize skapat mer än ett ramverk, nästan som en filosofi kring hur webben ”borde” fungera. http://materializecss.com/

Foundation och WordPress

Foundation

Ett mycket avancerat och välgjort ramverk som uppdateras i mycket hög takt. http://foundation.zurb.com/

HTML5 CSS3 och WordPress

HTML5 och CSS3

Med kunskap om hur man bygger bra responsiv kod så behöver man inte bygga på ett ramverk. Med HTML5 och CSS3 kan man bygga allt som behövs.

jQuery Mobile och WordPress

Jquery Mobile

Jquery Mobile är ett verktyg för att skapa väldigt ”app-lika” webbsidor. https://jquerymobile.com/

© Copyright 2011 - 2021 - W&N Media AB