En Wordpress-byrå i Göteborg!
  • Start
  • Nyheter
  • Webbportal om hemlöshet åt Göteborgs Stad

Webbportal om hemlöshet åt Göteborgs Stad

Center mot hemlösa är ett initiativ från Göteborgs stad att samla information och tillgängliga stödinsatser för utsatta, anhöriga eller personer som kommer i kontakt med hemlösa och hemlöshet i sina yrkesroller.

I projektet har vi på Webbproffs varit med att utveckla en webbplats så att informationen alltid finns tillgänglig oavsett dag och tid på dygnet. En digitalisering av hjälpinsatser och samhällsnyttig information har under de senaste månaderna visat sig vara viktigare än vad någon tidigare kunnat tro. Vi är därför extra glada att vi fått vara del av detta projektet och att det kunde lanseras när det behövs mer än någonsin.

Gällande den tekniska delen av sidan så bygger den till stor del på en kartfunktion där vi utvecklat en katalog av olika hjälpinsatser och som sedan kopplats till google maps. Layouten är enkel och det går snabbt att hitta den insats man är ute efter. Kartfunktionen fungerar utmärkt i alla skärmstorlekar och på mobiltelefoner.

Vidare har vi även utvecklat en enkel kalender som fungerar smidigt för både administratörer och besökare.

Sidan lanserades 24 april och istället för den fysiska invigningen som planerades fick vi hjälpa till med att ta fram en film som presenterar projektet och webbsidan. Vi på Webbproffs fick därmed också visa att vi är lite mer än bara en riktigt bra webbyrå.

Besök Center mot hemlöshet på http://centermothemloshet.goteborg.se

Lämna ett svar

© Copyright 2011 - 2021 - W&N Media AB