En Wordpress-byrå i Göteborg!
  • Start
  • Nyheter
  • Ny miljövänlig backupserver till Webbproffs.se

Ny miljövänlig backupserver till Webbproffs.se

Webbproffs har investerat i nya backupserverar baserade på ARM-processorer. Men vad är då ARM och vad det som är så bra med dessa? Jo, hjärnan i datorn är dess CPU…

Tidigare har  Intel och AMD dominerat denna marknaden för datorer men detta håller på att ändras. ARM ,som inte alls är ny på marknaden, har tidigare främst fokuserat på batteridrivna och bärbara enheter som mobiltelefoner. Nu har de även gett sig in i servermarknaden med inga mindre än Amazon som tillverkningspartner.

ARM-proccesorer är mycket energisnåla just för att de anpassats för drift med batteri. De har också sagts att de är lite långsamare än en processor med motsvarig klockfrekvens av Intel men detta är inte helt rätt. Moderna ARM-proccesorer har bevisat att de kan prestera lika bra och bättre – men till en mycket lägre strömförbrukning.

Är det bara att byta ut sin gamla server mot en ARM-baserad då för att spara energi? Nej tyvärr är det inte så enkelt utan all mjukvara måste vara kompatibel med ARMv7 (istället för Intels x86). Detta gör att mycket av den mjukvara som finns inte än är kompatibel än. Detta håller såklart på att ändras och mer och mer mjukvara får nu versioner för ARMv7.

Våra backupserverar är online och klarar att backa up 6TB per server och sparar både in energi och pengar.

Hör av er om ni är intresserad av egna backuplösningar så berättar vi mer!

Lämna ett svar

© Copyright 2011 - 2021 - W&N Media AB