En Wordpress-byrå i Göteborg!
  • Start
  • Nyheter
  • Linuxservrar och egen hostade öppen källkod lösningar!

Linuxservrar och egen hostade öppen källkod lösningar!

Vi lanserar stolt vår nya internationella webbsida för Linuxservrar och egen hostade öppen källkod lösningar! SyntaxServer.io

Inte bara har vi under åren byggt webbsidor i alla former som intranät, företagspresentationer, e-handel, kampanjsidor, communityn och nyhetsbrev. Vi har även hjälp dessa företag med deras IT-miljö oftast i form av servrar. Men vad är då en server och vad ”servrar” den för nytta?

T ex så kan en server vara en mailserver (som Zimbra) och då tar den hand om alla mail, kalender, möten, att-göra listor och andra funktioner som är viktiga för ett företag.

Servrar kan också hosta webbsidor eller intranät. Man anpassar kraften på webbservern beroende på hur mycket trafik, hur stora krav och vilka ambitioner man har med sin webblösning. Kraften på servern anpassas genom att man tilldelar den mer eller mindre CPU (beräkningskraft), RAM (minne), HDD (lagringsutrymme) samt nätverkshastighet.

En annan sak som ett servrar kan användas till hos företag är att ta hand om alla filer. De flesta har säkert hört talas om eller kanske testat tjänster som Dropbox eller Google Drive. Vi har liknande mjukvara som t ex Nextcloud som kan installeras på en server och som fungerar lika bra men helt utan kostnader per användare (vilket gör det betydligt enklare och billigare att skala upp beroende på antal anställda).

https://syntaxserver.io

Det finns också tjänster för nyhetsbrev (skicka nyhetsbrev 100x billigare än MailChimp) eller ekonomiprogram med funktioner som återkommande fakturor och offerter.

Vi modifierar även Linuxservrar till att passa det olika sorters krävande projekt. Vi har t ex byggt extremt snabba serverar som driver stora webbshoppar med tiotusentals besök om dagen.

Vad som är en gemensam nämnare i allt ovan är att vi jobbar med öppen källkod vilket idag är mer av en standard än ett undantag. Där andra lösningar tar betalt per användare eller skickade brev blir open source-lösningar skalbara och billigare i längden. Dessutom har ni kontroll och tillgång till hela systemet. Mer och mer statliga och privata företag börjar förstår att öppna källkod projekt som Linux och Zimbra inte bara sparar pengar  – de gör saker bättre och snabbare också!

En till stor fördel är att man själv kan bestämma var servern ska ligga rent fysiskt och vilka som har tillgång till den. Att lägga ut känslig information på servrar utomlands utan kontroll på vilka som har tillgång till informationen är något både företag och myndigheter borde vara försiktiga med.

Hör av er så berättar vi mer! Och ta gärna en titt på vår internationella webbsida om dessa tjänster på https://syntaxserver.io

Tel: 031 38 60 600

Epost: info@webbproffs.se

 

Lämna ett svar

© Copyright 2011 - 2021 - W&N Media AB