En Wordpress-byrå i Göteborg!

KUNDCASE

Nintendo Nordic

Uppdrag

Genom Nintendos nordiska distributör Bergsala AB fick vi uppdraget att förnya deras webbsidor för Nintendo i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Deras tidigare CMS hade slutat få uppdateringar och de ville byta plattform till något mer framtidssäkert.

Webbsidan skulle kunna hantera mycket innehåll på ett spännande och lekfullt vis med spelkatalog och information om konsoller. Materialet skulle även kunna skötas enkelt av deras administratörer. De behövde även en ny servermiljö för att kunna hantera en stor webbplats med mycket besök.

Tjänster

  • Företagshemsida
  • Produktkatalog
  • Specialutveckling
  • Optimerad server
  • Flerspråkstöd

Så byggde vi sidan

Sidan byggdes i Joomla där vi använde det inbyggda flerspråksstödet för att de 4 olika språken enkelt skulle kunna hanteras i samma kontrollpanel. På så vis går det att dubblera innehåll och layout till de olika språken på nolltid. Vi konfigurerade servern så att de olika landsdomänerna kunde integreras med joomlas språkfilter.

Sidan byggde vi sedan upp på en mall av Yootheme som sedan anpassades noga efter Nintendos grafiska profil. Vi importerade produkter och titlar med fokus på lätthanterlighet för både de som arbetar med sidan och för besökare. Vi utvecklade också en avancerad sök/filterfunktion som sträcker sig långt utanför ett vanligt standardsök.

Flerspråk på egna domäner

Sidan är en installation av Joomla CMS men med fyra språk som ligger på varsin domän .se, .dk, .fi och .no. För enklare administration på alla språk så är det inbyggda flerspråkstödet i Joomla perfekt.

Med riktad domän tiill rätt språk får man extra pluspoäng av Google och andra sökmotorer. En .se domän kommer alltid att värderas högre i Sverige än vad en generell .com gör.

Teknologier


© Copyright 2011 - 2021 - W&N Media AB