En Wordpress-byrå i Göteborg!

KUNDCASE

Kultur Ungdom

Uppdrag

KulturUngdom är en ideell förening som backar, synliggör och utvecklar initiativ kring eget skapande, projekt och arrangemang av och med unga mellan 13-30 år i Västra Götaland. De delar också ut ett kulturstöd från Västra Götalandsregionen kallad K-pengar. Vi fick i uppdrag att modernisera deras webbbaserade ansökningssystem och även skapa en ny modern layout för deras webbsida som samlar nyheter, projekt och event i regionen. Tidigare hade ansökningssystemet varit fristående från webbplatsen men vi beslutade tidigt i processen att det skulle byggas in i samma plattform (Joomla) som webbsidan så allt kunde administreras från Joomlas admin.

Tjänster

  • Ideell föreningsida
  • Poppig Design
  • Ansökningssystem
  • Optimerad server

Så byggde vi sidan

Vi började med att bygga upp det nya ansökningssystemet med ett avancerat formulär uppdelat i flera olika sektioner. I Joomlas admin kan sedan deras administratörer se och hantera anökningarna och bevilja eller avslå stödet. Vidare behövdes också en rapporteringsdel som skickas ut efter slutfört projekt. Arrangören får då en länk till ett nytt formulär som sedan sparas på deras ansökan. Efter att administratörer kikat på detta kan de publicer de publika delarna av rapporten och projektet på webbsidan via ett knapptryck. Fler funktioner är en statistiksammanställning för att ha koll på utdelade pengar och att inloggade arrangörer kan se sammanställningen av sina egna projekt på frontend.

Webbsidan utvecklade vi i samma joomlainstallation och gav den en helt ny layout och design med hjälp av deras grafiska profil. Sidan skulle vara enkel, modern och samla artiklar från olika författare inom olika kategorier och med olika taggar. Vi byggde även ut joomlas bloggvyer så både både taggar och författare kunde ha samma funktionalitet som kategorier.

Teknologier

CentOS Linux

Optimerad Ubuntu baserad webbserver

CentOS is a Linux distribution that provides a free, community-supported computing platform functionally compatible with its upstream source, Red Hat Enterprise Linux.

CentOS / Nginx webbserver i grunden

För att driva detta projektet installerade vi en webbserver på CentOS i grunden – som är vårt favorit OS! Istället för Apache så kör vi här Nginx som är något bättre när det är mycket trafik och besökare. PHP 7.3 och senaste MariaDB för databas ger en stabil och pålitlig grund.

Naturligtvis har servern en backup till våra backupserver så ingen information kan försvinna.

Resultat

Webbsidan lanserades i augusti 2019 och K-pengar togs i bruk efter sommaruppehållet i september samma år. Sidan fokuserar på en mobilvänlig layout så målgruppen kunde läsa nyheter och även ansöka direkt från sin telefon.

KulturUngdom.se nya webbsida

© Copyright 2011 - 2021 - W&N Media AB