En Wordpress-byrå i Göteborg!

KUNDCASE

Göteborgs Stad - Center mot hemlöshet

Center mot hemlöshet

Uppdrag

I projektet har vi på Joomlaproffs varit med att utveckla en webbplats om hemlöshet i Göteborgs stad så att information alltid finns tillgänglig oavsett dag och tid på dygnet. Projektet skulle vara en digitalisering av hjälpinsatser och samhällsnyttig information från både privata och offentliga aktörer. Tanken var att utveckla en enkel kartfunktion där resurser inom Göteborgs kommun är tillgängliga och sorteras utifrån ett antal kategorier.

Tjänster

  • Resurer i kartkatalog

  • Snabbsök

  • Kalenderfunktion

  • Invigningsfilm

  • Automatisk flerspråkstöd

Så byggde vi sidan

Sidan hade krav på hög säkerhet och att följa tillgänglighetskrav så därför blev Joomla det naturliga valet av CMS. Layouten hade krav att till stor del följa Göteborg Stads grafiska profil. För maximal flexibilitet använde vi Yootheme Pro som grundmall. En del av sidan är vanliga artiklar med information medan andra behövdes utvecklas.

Först och främst en kartkatalog med olika resurser. Vi har även i andra projekt arbetat med olika kartfunktioner och mer information om detta finns här nedanför. Det behövdes även en enklare kalenderfunktion som vi också utvecklade och kunde slimma administrationen till exakt det den skulle användas till.

Kartsök för resurser inom hemlöshet

Avancerad kartfunktion

En stor del av sidan och kanske den mest avancerade biten är en kartfunktion. Idèn med kartan är att det enkelt ska gå att hitta olika hjälpinsatser via både karta men även via en sortering på vilken sorts hjälp man är ute efter.

Kartan är kopplad till google maps och det går därigenom att få vägbeskrivning med mera medan varje instans också har en plats på sidan i en katalog för hjälpinsatser. På sidan finns annan information som bland annat beskrivning, bilder, öppettider och kontaktinformation.

Teknologier


Optimerad Ubuntu baserad webbserver

Göteborgs Stad driver naturligtvis alla sina egna serverar i en egen kraftfull serverinfrastruktur.

Kompetenta serveradministratörer

Vi blir alltid lika glada när vi får möta duktiga samarbetspartners i våra projekt. Göteborgs Stad var inget undantag och deras servertekniker installerade, konfigurerade och anpassade en mycket snabb server till projektet

Vi utökade deras starka server med extra säkerhet och backupsystem.

Resultat

Sidan skulle lanserar 24 april tillsammans med en fysisk invigning av nya lokaler för Center mot hemlöshet. Webbsidan var klar i tid men den globala Corona-pandemin satte stopp för själva invigningen. Vi hjälpte då istället till med en digital invigning med en film som presenterar både webbsidan och hela projektet.

© Copyright 2011 - 2021 - W&N Media AB